Posted on / by nicklas@bluescreen.se

Sallad Olivieh

(Persisk kycklingsallad)

Det här behöver du till 4 personer:

En halv kyckling
4 kokta potatisar
4 kokta ägg
50 g gröna ärter
100 g (persisk) saltgurka
100 g majonnäs
4 msk limejuice
1 dl olivolja
Salt och peppar

1 lagerblad

1 lök

2 vitlöksklyftor

Garneringen

5 tomater i skivor
100g hackad bladpersilja

Så här gör du:

Koka kycklingen i en halv liter vatten med en lök (tills den blir genomkokt), 2 vitlöksklyftor, salt, peppar och ett lagerblad.
Rensa bort skinn och ben, skär kycklingen i små bitar.
Koka potatisen, skala och mosa den.
Koka äggen hårt, mosa det.
Blanda kycklingen, potatisen, äggen, de gröna ärterna, och den hackade saltgurkan med majonnäs, limejuice, och olivolja samt tillsätt salt och peppar.
Lägg salladen på en tallrik och garnera med majonnäs, tomater, saltgurka och bladpersilja.

Salladen kan man äta som huvudrätt eller använda som smörgåspålägg. Passar bra som utflyktsmat.