Posted on / by nicklas@bluescreen.se

Persiska Grillspett

Chelou Kabab Kobide (4 pers)

Ingredienser:

2 små gula lökar, rivna

600 gram nötfärs (helst 15 % fetthalt) eller lammfärs, eller 300 av varje sort

1 tsk salt

1/2 tsk finmalen svartpeppar

Gör så här:

Mixa färs, riven lök, salt och peppar till en fast smet. Gör avlånga bullar och sätt dem på ett spett, krama till så att det blir en korv.

Grilla spetten, vänd dem ofta så att färsen förblir saftig, sänk värmen och låt färsen bli genomgrillad och få fin färg.

Har du inte tillgång till en grill går det bra att steka dem i övre delen i ugnen, 225 grader.

Servera med basmati ris (helst på persiskt sätt), grillade tomater och tunnbröd (lawash) .

De spett som är bäst lämpade att använda är de långa platta metallspetten, det är lättast att få färsen att sitta kvar på dem. Skulle färsen vilja trilla av går det bra att blanda i en äggvita eller 1 tsk bakpulver i köttfärssmeten