Posted on / by nicklas@bluescreen.se

Persisk köttfärspasta

Ingredienser:

4 port spaghetti
500 g nötfärs
1 gul lök
2 msk rapsolja
1,5 tsk salt
knappt 0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk cayennepeppar
5 msk tomatpuré
1-2 potatisar
2 msk olja

Gör så här:

Koka pastan, häll av vattnet när pastan nästan är färdigkokt. Finhacka lök och fräs mjuk i olja. Ta av löken. Bryn köttfärsen, tillsätt kryddor och tomatpuré. Rör ner löken, låt koka ihop 5-10 min. Under tiden skala och skiva potatisen i knappt 0,5 cm tjocka skivor. I botten på pastakastrullen: tillsätt 2 msk olja och fördela ut ett lager skivad potatis. Varva pasta och köttfärs ovanpå potatisen, rör om så att de blandas med varandra. Låt stå under lock (som lindats in i kökshandduk) på lägsta värme i 15-20 min.