Posted on / by nicklas@bluescreen.se

Mirza ghazemi

Auberginröra med ägg

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

 

Mirza ghasemi kräver lite förarbete med att grilla auberginer men som tur är så har Sera bra färdiggrillade på glasburk och burktomater i skåpet duger bra när man inte har handlat färska tomater på ett tag.

Ingredienser:

  • olja till stekning
  • 1 vitlök eller så många klyftor du vågar, finhackade
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 3/4 burk grillade auberginer
  • 1 burk hela skalade tomater, hackade
  • salt
  • 4 ägg
  • svartpeppar

Gör så här:

  • Fräs vitlöken i generösa mängder olja, precis när vitlöken börjar få färg tillsätter du gurkmejan och fräser vidare i en halv minut.
  • Rör ner auberginerna och stek en stund. Rör ner tomaterna, salta och stek under omrörning i cirka tio minuter, tillsätt mer olja om det behövs.
  • Knäck ner äggen i blandningen, låt dem stelna lite innan du rör om och låter dem stelna helt.
  • Smaka av med salt och svartpeppar.