Mirza ghazemi
Auberginröra med ägg
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Mirza ghasemi kräver lite förarbete med att grilla auberginer men som tur är så har Sera bra färdiggrillade på glasburk och burktomater i skåpet duger bra när man inte har handlat färska tomater på ett tag.
Ingredienser:
- olja till stekning
- 1 vitlök eller så många klyftor du vågar, finhackade
- 1/2 tsk gurkmeja
- 3/4 burk grillade auberginer
- 1 burk hela skalade tomater, hackade
- salt
- 4 ägg
- svartpeppar
Gör så här:
- Fräs vitlöken i generösa mängder olja, precis när vitlöken börjar få färg tillsätter du gurkmejan och fräser vidare i en halv minut.
- Rör ner auberginerna och stek en stund. Rör ner tomaterna, salta och stek under omrörning i cirka tio minuter, tillsätt mer olja om det behövs.
- Knäck ner äggen i blandningen, låt dem stelna lite innan du rör om och låter dem stelna helt.
- Smaka av med salt och svartpeppar.