Posted on / by nicklas@bluescreen.se

Khoreshte karafs

Persisk sellerigryta

500g grytbitar av lamm eller nöt
1st gul lök
2-3dl bladpersilja
2dl mynta, torkad i mindre mängd kan ersätta färsk
1st blekselleri
salt och peppar
lite vetemjöl
vatten
köttbuljong

Gör så här:

1. Börja med att bryna den hackade löken, tillsätt grytbitarna och låt dem också brynas med.
2. Blanda ner finhackade persilja, mynta och selleriblad. Fräs det gröna en stund och krydda med salt och peppar.                                                                                                                                                   3. Strö på lite vetemjöl och tillsätt köttbuljong med vatten. Låt puttra länge så köttet blir mycket mört. Den ska vara lite ”vattnig” i konsistensen.
4. Stek selleristjälkarna i smör och tillsätt dem mot slutet.
5. Puttra på en stund och avsmaka med lite färskpressad citronsaft.

Serveras med basmati ris.